Невчесана хроника

baraban.bg

Невчесана хроника

* Кои кандидат депутати са по-честни - тези, които купуват гласове, или тези, които дават обещания?

* Очертава се борбата на кмета на Сливен Стефан Радев с общинските съветници да е по-епична, отколкото борбата с бюджета - след като на първия си брифинг обяви, че не процентът, а размерът ще е водещ за тяхната заплата и той няма да надхвърля минималната за страната.
 
* Другите за Сливен (осъвременено определение): Наведеш се - дупка. Изправиш се - кръст. Обърнеш се - циганин с оранжева жилетка.
 
* Копка до кръпка - Сливен!
 
* Сливенци за кмета си: Кое е това нещо, което с едната ръка те милва, с другата те коли - Кольо Милев.
 
* Чушкопекът е най-съществената битова придобивка на българите през ХХ век. За ХХІ век се очертава да е чушката.
 
* Страстната седмица и Голгота пак си остават за Христос, народната любов и Президентството - за Първанов.
 
*  Яни Янев каза:  "Ние сме убедени, че зад това, което стана с Марио Тагарински, волно или неволно, стои премиерът Борисов". Нещо необичайно да е станало с Марио Тагарински?
 
* Финансовият министър заплаши БАН-ските старци с намаляване на парите и те изкараха наяве разговорите си с извънземни. Ако наистина им ги спре, може и да отлетят със звездолета, който тайно са построили.
 
* Славата си отива от ГЕРБ и премиера Борисов, каза Румен Овчаров. Значи ли това, че тя пърха с крилца над него?
 
* Импийчмънт на Първанов? Че това не се ли прилага само на пич?
 
* Следконгресно: Всяка партия си заслужава лидера!
 
* „Четвъртият извънреден конгрес на ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател след скандал, при който над 300 делегати напуснаха залата”. Дали са тръгнали директно към Македония?
 
 * В София Силвио Берлускони, италианският премиер "за когото цяла Европа обича да говори", пипна мускула на Бойко Борисов, българския премиер, който всички журналистки обичат да пипат.  Както отчетоха централни медии - имиджово посещение.
 

* Кой се учудва, че сътрудниците на ДС, и то основно на VІ Главно управление, са били в електронните медии  - и изобщо в медиите? Май единствено самите сътрудници.

 

* След като задължат Мадона да научи български език, членовете на СЕМ да почнат лично да обучават и българските цигани. Двама да научат да говорят правилно, ако не да четат и пишат  - все полза за обществото.

 

* На някои хора кариерата им върви все по-надолу и по-надолу – от фамилиарно-народното Бат Бойко през Батман, та до Премиер.

 

* Търсенето определя цената. Горивата отново поскъпнаха и ще поскъпнат още - заради бума на екскурзианти на 5 юли.

 

* „Престъпници от всички политически цветове, обединявайте се!”, ще е новият надпис на фасадата на българското Народно събрание.

 

* Европа нямало да ни прости кандидат депутатите братя Галеви, каза министърът по европейските въпроси Гергана Паси. Затова ще ги направим депутати.

 

* Всички политически сили са победители в евроизборите. Така ще е и на следващите. Тежко на победените!

 

* Ако евроизборите бяха за Евровизия и трябваше да се гласува срещу собствения кандидат, България щеше да постигне рекордна изборна активност.

 

• Обама похвали България за успешните мерки и Станишев похвали Обама. Т.е. заклещили сме кризата от две страни.

 

• В Гърция субсидиите за земеделците са около 50 евро на декар. В България са 21 - 22 лв. и за този земеделски сезон ще се получат догодина. В предизборните обещания политиците ще трябва да включат обещание и към т.н. есенници и пролетници – че ще им осигурят торове, препарати и други агротехнически грижи... само да почакат да минат изборите...

 

baraban.bg ©

Top Desktop version