ИЗНЕНАДА: В Сливенския квартал „НАДЕЖДА“ живеят 7138 души

baraban.bg

ИЗНЕНАДА: В Сливенския квартал „НАДЕЖДА“ живеят 7138 души

by slivendnesiutre

 

   Живеещите в ромския квартал „Надежда“ в Сливен са 7318 души, сочи изследване на неправителствената организация „Лекари на света.“ То е обхванало 9 552 души, съобщи ръководителят на изследването доц. Алексей Помпоров. Целта на изследването е моментна снимка на здравния статус и условията на живот в квартала, предаде БНР.

   Според доц. Алексей Помпоров основната изненада от изследването е в броя на населението, което се оказва в пъти по-малко от соченото в публичното пространство между 20 и 25 хиляди души. 

   „От някои части от квартала имаме до 50 процента даже над 50 процента миграция на домакинствата. Просто те са някъде в чужбина – в Англия, в Германия, в Испания“. 

   Потвърдили са се и заключенията къде е съсредоточена бедността в квартала. „Домакинствата, които са в риск, и които наистина имат огромна нужда от подкрепа в община Сливен и в момента в този квартал са около 100 – 150“. 

   Изследването показва още, че западната част от квартала има по-добри условия за живот от останалите. 

   „Просто има нужда от ремонт на канализацията и на пътните покрития на квартала“, казва доцент Пампоров. 

   Напусналите квартала и установилите се в чужбина са 1 531 души, временно в чужбина са 352, а отказали да се включат в изследването са 351 души. 449 са отказали да посочат брой членове на домакинството.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version