Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

IvoИво Инджев с коментара си

 

Лъжата на властта обслужва със зъбки и ноктенца “политическото животно” Борисов

 

   С лесно разпознаваемите лъжи, манипулации и фалшификации властта е всъщност тази, която със зъбки ( по Христо Бисеров) и нокти ( на Доган „ Сокола”) обслужва на практика реваншизма на ГЕРБ.

   Най-прясното доказателство е лъжата на МВР за 50 000 участници в митинга на властта на „Орлов мост”, където митингуващите бяха видимо с просто око по-малко от участниците в най-големия подобен митинг през юни, оценен тогава от същата тази пропагандна централа марка „МВР” на само…5 до 7 хиляди души.

   Лъжата може да бъде ефективен инструмент, когато този бич на властта е изплетен от елементи на истината. Но когато преувеличиш към 10 пъти, това е неосъзнат мазохизъм и бичът се обръща срещу онзи, който го размахва.

   Ако не бяха толкова семпли в обслужването на лъжата, шефовете от пропагандната централа „МВР” можеха да бъдат заподозрени в таен заговор в полза на довчерашните си началници. Защото дават всички основания на Борисов и Цветанов да заклеймяват полицейската лъжа и да тържествуват, че този път говорят истината, която може да се види и пипне от всеки, когото не го мързи да я забележи на улицата, където тя се търкаля.

   Всъщност от МВР са …невинни. Те просто повтарят на своето милиционер…пардон, полицейско ниво, онова, което правят управляващите партии и правителството им, нарушавайки фундаментални предизборни обещания, с което наливат вода в мелницата на ГЕРБ да ги уличава в управленска непригодност с реални обвинения и аргументи.

   Да изброявам ли?

   Ще започна от изтърканите зъбки на пропагандата, които скърцат все по-безпомощно, че ГЕРБ стоели зад протестите.

   Денталната хирургическа намеса на будните студенти, които се озъбиха в своя декларация срещу ГЕРБ, беше като юмрук в муцуната на столетницата в това отношение. Но властта и нейните рупори продължават да фъфлят мантрата за гербаджийския генезис на протеста. С това лъжата постига два автогола едновременно: героизира едни антигерои, които избягаха не особено геройски от отговорността за управлението в опасен за тях момент през февруари. Същевременно, упорито дъвче опроверганата от студентите лъжа и така кани по-будните българи да прогледнат за истината за будните студенти. Така помага на доста хора да провидят лъжата на собствената си пропаганда.

   И аз нямам високо мнение за ГЕРБ, но чак пък да повярвам на тъпата инсинуация, че на ББ и ЦЦ са им притрябвали тъкмо социалисти за митинга им в Пловдив, заплашвайки ги по разни учреждения да се домъкнат там с гербаджийски знаменца, е такава тъпня, че само една дементирала столетница може да се сети за такава сюжетна линия в пропагандната битка. Нищо, че я лансира в националния ефир младата Гергана Алексова от столичната организация на БСП, пременена в алено, но имунизирана срещу изчервяване при произнасяне на подобни обобщения.

   Дори и да е имало отделни подобни случаи, те едва ли са представителни за масовостта на гербаджийския митинг и това оплакване на практика се опита да ни накара да преглътнем невъзможното: че гербаджиите си умират да си вкарат червени таралежи в и без това хлабавите откъм задръжки гащи по линия на идеологическата всеядност.

   Ако забелязвате, в инвентаризацията на услугите, които властта оказва на ГЕРБ с глупостите си, не включвам случайностите- като изтичането на информацията за „опорните точки” на грешен адрес. Наблягам само на фактите, които говорят, че властта не е в състояние да прецени обратния ефект от прозрачния воал на лъжата, наметнат върху столетните й телеса – отблъскващо е дори и за мнозина, които са женени за Партията поради лоялност, инерция или сляпа вяра ( за брака по сметка не говоря- той устоява дотогава, докато бракуваният има сметка и никакви лъжи не могат да го разведат).

   С такава власт, не е чудно, че дори тази сбъркана опозиция може да се справи без особено усилие, ползвайки за рикошети бонусите на лъжливата пропаганда.

   Иначе казано, най-голяма заслуга за успеха на Борисов и компания да се задържат в относително добра предизборна кондиция, има не друг, а лъжливото орешарче и неговите съселяни от управленската кръчма, които дружно викат „дръжте вълка” там, където него го няма.

baraban.bg ©

Top Desktop version