Троянски кон по български

baraban.bg

Троянски кон по български

   За многострадалния български народ след 45-годишното "Ходене на Богородица по мъките", последва и 25-годишната "Одисея" на прехода. Тя наистина е Одисея,защото е низ от мъки, страдания, напразни скитания, копнежи и надежди, също както при Одисей по пътя към дома си след Троянската война, защото "ода", освен песен, на гръцки значело и мъка, страдание. И така малко по малко, постепенно стигнахме и да българската Илиада. Защо Илиада ли ? Защото от близо месец, докато някои македонски "историци"се мъчат да крадат българската история, някои български драскачи и умници се мъчат да ни скарат с гърците като крадат и посягат на тяхната световно призната, свята и пресвята история. Става дума за Омир и неговата Илиада. Кой и защо според вас,се гъбарка с Ахил богоравни, като се мъчи да го изкара ... българин. 

   Нищо лошо на пръв поглед - още един герой, макар и митичен, в героичната ни и славна история. Още един повод да позакърпим болното си самочувствие и комплекс, като се тупаме по косматите гърди като Бай Ганьо, с възгласа "булгар, булгар", Ахил е булгар.

   Това, че тези напразни и жалки напъни да изкарваме Ахил българин могат да ни скарат с южните съседи, е най-малката работа. Тук работата е много по-дълбока, а целта не толкова далечна. Стига само веднъж да успеем да докажем и убедим света, че Ахил е българин. След това тези лъжеисторици ще отворят Илиадата и много лесно ще ни убедят, че Ахил ако не чист гей, в най-добрия случай е бил бисексуален, което като явление е било твърде разпространено сред древногръцкото войнство. Ако си спомняте, Илиада започва с гневът на Ахила, гняв предизвикан от това,че не е получил подобаващия му се дял от плячката и по-точно красивата пленница Бризеида. Той е обиден на цар Агамемнон и се оттегля от боевете. Чак когато разбира, че са убили любимия му приятел Патрокъл, той изпада в дълбока тъга, последвана от безумна ярост и желание за мъст, поради което отново се завръща на бойното поле. Това недвусмислено сочи, че Ахил е бил с бисексуална ориентация и някои заинтересовани среди веднага ще започнат да парадират, че щом Ахил е българин, то да си гей или бисексуален е заложено дълбоко и предълбоко в нашите исторически корени - нещо за което нямаше данни досега да е съществувало в ордата на хан Аспарух. И не случайно това се прави в момент, когато в много европейски законодателства се прокарват закони легализиращи хомосексуализма и еднополовите бракове. Затова тези наши лъжеисторици, ако не могат да вкарат Ахил на "троянски кон" в нашата история, което си е чисто гръцки номер, то съвсем по български вкарват "под плявата вода" или по-точно ... "търсят под вола теле" !

адв. Светозар Господинов

baraban.bg ©

Top Desktop version