Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

ДНЕС, с предложенията си към гражданите

„Познавате ни от години, имате ни доверие! Не стигайте до новите шокови тарифи на адвокатските услуги! Потърсете първо помощ и съдействие в приемните на „ДНЕС”! Ползвайте нашите безплатни консултации от доброволците юристи!“ – с този апел се обръщат към гражданите от Движението за национално единство и спасение. Предложението със сигурност ще е алтернативата за много българи. Ето какво дообясняват доброволците на движението:

   Влезе в сила драстична промяна в наредбата на Висшия адвокатски съвет, според която минималните хонорари на адвокатите скачат двойно и тройно. Шоковото увеличение няма да може да бъде избегнато, тъй като законът забранява на адвокатите да начисляват по-малка такса от тази в наредбата.

   Най-много скачат тарифите за делата срещу администрацията. Адвокатът по дело за сгрешена пенсия или скица за имот, например, вече ще струва не 150 лв., а съответно 350 и 600 лева.

    Съветът на Гражданско движение „ДНЕС” е да потърсите правата си преди да стигнете до дела и съдебна зала. В нашите приемни ще получите безплатна консултация по всякакви казуси, касаещи монополите, доставчиците на комунални услуги, мобилните оператори, банкови и кредитни институции, също така и по проблеми, свързани с трудово-правни спорове и трудови злополуки; имотни измами; попълване на документи, изисквани от администрацията; защита срещу колекторски фирми и др. Ако казусите, с които се обръщате към нас, изискват водене на съдебно дело, то нашите доброволци – юристи работят по минимални тарифи!

   Не отлагайте проблемите си! Потърсете помощта ни преди да е дошла съдебната призовка. Няколкогодишната практика в работата ни с гражданите доказва, че много от съдебните дела се завеждат вследствие на непотърсени навреме права. Повече информация за гражданските приемни на "ДНЕС" може да получите и на нашия горещ национален телефон 02 843 53 56. Няма да бъде върнат нито един гражданин, независимо какъв е поставеният от него проблем! В нашите приемни можете да подавате сигнали от всякакво естество, включително за корупция и произвол на местната и централна администрация!

   С второто си предложение от ДНЕС напомнят, че в приемните на движението може да подавате сигнали за корупция:

   Приемането на сигнали за корупция стартира като нова възможност гражданите да ни информират за нередности в  приемните  на „ДНЕС” от месец април т.г. Всеки, станал обект или свидетел на корупция, може да се обърне към доброволците в приемните на Движението и да подаде сигнал за оказания му натиск, за поискан подкуп и за извършени нарушения от страна на институциите на местно и централно ниво. Може да звъните директно и на нашия горещ телефон 02 843 53 56. Сигналите ще бъдат предавани в съответната районна прокуратура.

    Гражданско движение „ДНЕС” се ангажира с приемането на сигнали срещу корупция не просто като с нова възможност за получаване на информация за нередности в администрацията, а като мисия, с която да напомним, че в държавата ни съществуват закони и морални норми, които следва да се спазват от всички. Защото ние – като представители на гражданското общество, всекидневно ставаме свидетели как почти всички институции в страната се лишават от общественото доверие и не са в състояние или не желаят да работят в полза на гражданите. Една от първите стъпки към нормално функциониране на институциите е тяхната прозрачност в работата им с хората и коректното отношение към тях. Не веднъж гражданите са се обръщали към нас като към последна инстанция за решаване на проблемите им. Вярваме, че и този път ще заслужим доверието им.

   Приемната на ДНЕС в Сливен се намира на ул. Гурко 7, а телефонът е  044 622536.

baraban.bg ©

Top Desktop version