Селищата без ток в Югоизточна България останаха 70

baraban.bg

Селищата без ток в Югоизточна България останаха 70

dalekoprovodiКъм 13 ч.: На много места електрозахранването е възстановено, съобщават от EVN Bulgariа. Без електричество в Югоизточна България са 70 селища, като повече от половината са в Кърджалийска област. Към момента все още остава усложнена обстановката само в Област Кърджали, където има 37 селища без електричество. В Област Пловдив те са 7, а в Областите Смолян, Стара Загора и Сливен по 6 места са с нарушено електроснабдяване. В Област Хасково към този час все още 2 селища имат смущения в електрозахранването. Само някои отделни места в останалите области са без ток.

Към 10 ч.:   Без електричество са 149 селища на цялата територия на захранване oт EVN Bulgariа. Това е следствие на усложнената метеорологична обстановка, а ситуацията към 10.00 часа на 8.02.2010 г. е следната: Екипите на дружеството по места и сътрудниците от диспечерските центрове вземат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването. В много райони има скъсани електропроводи в резултат както на лепкав сняг, така и на паднали клони

или дървета по тях. Допълнително обстановката е усложнена от силния вятър и снегонавяванията по места. Затруднения в отделни части създава и труднодостъпният район, заради което придвижването на аварийните екипи е силно затруднено.

   Общо 54 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 42 електропровода.

   Най-усложнена е обстановката в области Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора.

   В Област Пловдив има 17 селища със смущения в снабдяването с електричество, а в Смолян са 19. По-голям брой отделни населени места без ток има в Кърджалийска област – към момента са 45. В Област Хасково има 27 селища с нарушено захранване, а в Стара Загора – 29. В останалите области положението е нормализирано.

   Екипите на дружеството са подготвени за работа при зимни условия. Налице са специализирана техника и материали – щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под

напрежение.

   Клиентите могат да сигнализират за повреди 24 часа в денонощието. До момента в телефонния център на дружеството са постъпили около 3 000 клиентски обаждания.

   Телефонът за аварии на ЕVN Bulgaria е 07001 0007, а телефонът за информация и справки - 0700 1 7777; email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

 

  

 

baraban.bg ©

Top Desktop version