НАП ще търси недекларирани доходи от застрахователни агенти

baraban.bg

НАП ще търси недекларирани доходи от застрахователни агенти

pari   3 514 застрахователни агенти ще бъдат потърсени от служители на Националната агенция по приходите /НАП/, за да обяснят защо не са декларирали доходи в размер на общо 14,6 млн. лв, съобщиха от ведомството.

 Това са застрахователните коонсултанти, при които са установени най-големи несъответствия между данните за изплатени хонорари и декларираните от самите агенти доходи пред НАП. Всички те са получавали комисионни или доходи по граждански договори със застрахователи на българския пазар.

   В края на миналата година НАП проверили документите на 39 застрахователни компании, в които са намерени доказателства за платените суми на общо 65 967 агенти. След проверка на НАП, направена в края на 2009 г. стана ясно, че голяма част от застрахователните агенти не са декларирали доходите си пред НАП. Инспекторите на приходната агенция са проверили документите на всички застрахователни компании и са намерили доказателства за платените суми. 200 от агентите, които са скрили най-високи суми, бяха уведомени за това по телефона от кол центъра на НАП през декември миналата година.

   В момента на застрахователния пазар у нас оперират 37 компании за общо застраховане и животозастраховане. За тях като застрахователни агенти работят общо 66 000 души.

От сайта www.pr-lamezon.com

baraban.bg ©

Top Desktop version