Какво става във ВМРО

baraban.bg

Какво става във ВМРО

 180px-Vmro_gerb         ДЕКЛАРАЦИЯ

                   от

 местна организация на ВМРО - БНД Ямбол

 

   Страхът за лично оцеляване и използване на една свещена Организация за извличане на собствен дивидент и политическо брокерство доведе непризнатия от нас председател на ВМРО Красимир Каракачанов до крайности. Научихме, че в нашия регион са изпратени платени хора от апарата на Каракачанов да просят от кмета на Ямбол Георги Славов личен състав, с който да заменят действаща и градена с години организация, който работи още от възстановяването си единствено и само за националния идеал и интересите на местната общност.

   Кадровиците на самозабравилия се патрон са заличили цели организации и не признават нашите подписи за легитимни за свикване на извънреден конгрес на ВМРО – БНД. Аргументират се с това, че нашите членове не фигурират в базата данни. Заявяваме, че няколкократно списъци с членове и организации на „Пиротска” 5 в София са губени и това, а и стремежа на Каракачанов да отстранява постоянно всеки по-мислещ и перспективен човек във ВМРО, доведе до искане на постоянни пререгистрации на членове горе-долу на 2 години след някакви избори, които от година на година стопяваха влиянието на Организацията, заради „мъдрото и компетентно ръководство”, безкрайните договорки, заслони и приближавания към някого. Питаме защо имаше делегати от Ямбол и Елхово на конгреса, след като не са членове, и защо този фарс на висшия форум избра член на Организационния съвет от Ямбол. Само този факт вече прави конгреса невалиден, да не говорим за другите нарушения.

Търсенето на услугите на ямболския кмет, показва, че политическия рекет да молиш някого да ти свърши услуга, пък ти да му удариш едно мощно „воеводско” рамо, е добре усвоен от сина на отдавна обявения в принадлежност към ДС бивш депутат от Великото народно събрание и член на казионното БЗНС Дончо Каракачанов. Последният често влияе на сина си и имаме достатъчно информация за кадруване и поставяне на близки, приятели и бизнес партньори на места в листи и постове. Явно архитектите на лидерството на Красимир Каракачанов искат да имат нещо като семейна политическа фирма за търговия с влияние, нищо че вещо го стопиха в последните 8 години.

   Да припомняме ли на ГЕРБ и Бойко Борисов кой всъщност говори с представител на БСП да разрешава конфликта с партията му в Пловдив? Да припомняме ли кой активно участва в решаването на мача на президентските избори и втория мандат на Първанов с инициативата „задраскай всички”? Да припомняме ли кой жертва хора и позиции на Организацията, за да се договори със Софиянски?  Да припомняме ли как депутат от ВМРО направи заслон, за да мине правителството на Станишев? Да припомняме ли как Каракачанов яростно защитава от атаки постоянно сменящите се партньори – Софиянски или Ковачки, а само за два дни по време на изборите нашите членове лепяха плакатите на Яне „Не на доганизацията” със задраскания лик на енергийния бос? Да кажем ли кой е водещия офицер на Яне и Красимир? И как най-дълговечният партиен лидер след Доган бързо изоставя принципи в политиката и как умря от страх да излезе от лоното на Костов, заради неогласеното му все още от Командира досие и двамата с Анатолий напуснаха групата на ОДС накрая и под натиск отдолу.

   Питаме и кой провали приватизационния фонд Мизия – Тракия  - Македония, има ли черна каса на „Пиротска” с напомнянето, че дори последния фалшифициран конгрес не прие доклада на контролната комисия.

   Ние сме се клели във ВМРО, но казваме долу на масонската ВМРО – БНД, защото там вече има само имоти и платен апарат. Най-вероятно ще потърсим правата си в съда, а Каракачанов го чака проклятието на старите войводи и техните потомци в България и сред емиграцията по света.

 

Да живее България!

 

12. 02. 2010                                                                 

Ямбол

 

p. s. При проведения с нас разговор кметът на Ямбол Георги Славов потвърди, че заместникът на Каракачанов Костадин Костадинов е ходил при него с искания да посочи хора за ръководство и нова организация в Ямбол. Г-н Славов сподели, че е учуден от направеното към него искане и като коректен политик няма намерение да се занимава с вътрешнопартийни проблеми на ВМРО.

 

   Декларацията е подкрепена от местната органицзация на ВМРО - БНД Сливен с решение на проведеното на 12. 02 заседание на ръководството и редовното петъчно събрание на членовете.

baraban.bg ©

Top Desktop version