Кражби на 4 млн. квтч. електроенергия на територията на EVN

baraban.bg

Кражби на 4 млн. квтч. електроенергия на територията на EVN

tok   Екипи на EVN Bulgaria разкриха кражби на 4,139 млн. квтч. електроенергия през 2009 г., съобщават от дружеството.

Общият размер на допълнително начислената енергия, вследствие на извършените проверки и констатираните нарушения е на стойност над 600 000 лв.

   През 2009 г. експертни групи на EVN Bulgaria извършиха серия от инспекции за коректно използване на електроенергията на цялата територия на захранване от дружеството в Югоизточна България. Проверките обхванаха общо 20 580 обекта на битови и на стопански

клиенти. Специалисти от дружеството провериха трафопостове, електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване към разпределителната мрежа на EVN Bulgaria. Резултатите показват, че в 619 случая са налице отклонения или нарушения на Закона за енергетиката и утвърдените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия.

   И през 2010 г. EVN Bulgaria ще предприеме серия от постоянни проверки на цялата територия на дружеството в Югоизточна България. Кампанията е част от мерките на дружеството за по-ефективен енергиен контрол и осигуряване на по-високо качество на измерването на електрическата енергия. Проверките се извършват от специално обучени сътрудници на дружеството. Всеки КЕЦ е оборудван с апаратура - еталонни електромери, с които на място се проверяват клиентските съоръжения, без да се налага прекъсване на електрозахранването. Бяха

използвани и специални уреди за проверка изправността на средствата за търговско измерване.

   Като част от кампанията за борба с некоректните действия, клиентите могат да подават сигнали при гарантирана анонимност на номер: 0700 1 7777. Обаждането към него е на цената на един градски разговор.

EVN Bulgaria разчита на подкрепата на своите клиенти, за да може да защити интересите на всички коректни потребители на електроенергия.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version