Открито писмо

baraban.bg

Открито писмо

180px-Vmro_gerb

                                             До всички структури на ВМРО-БНД

 

       от градската организация в гр. Ямбол, младежката организация в гр. Ямбол, общинската организация в гр. Елхово, градската организация в Сливен и градската организация в Нова Загора

              

               Скъпи братя и сестри!

              След проведеният нелегитимен конгрес на ВМРО – БНД, в желанието си за лично оцеляване, самоизбралият се Национален изпълнителен комитет /НИК/ системно и методично работи за унищожаването на партията,съсипва и унищожава бъдещето и злоупотребява със славното минало на една свещена за нас Организация. Организация, в чието име сме се заклели и работили десетилетия.

              Преди дни НИК в лицето на Костадин Костадинов безочливо заяви,че няма и не е имало структури на ВМРО-БНД в област Ямбол, заради подписката с искане за извънреден конгрес. Четиринадесет структури в областта бяха обявени за несъществуващи, структури които са излъчвали делегати на четири конгреса, имали са представители в Организационния съвет и НИК, които и в момента имат избрани кметове и общински съветници. Дори и в момента има избран член на Организационния съвет,който обаче по преценката на НИК не е член на ВМРО-БНД. В безсилието си  зам. председателят на ВМРО-БНД Костадин Костадинов е искал съдействието на кмета на Ямбол и лидер на ГЕРБ Георги Славов, за създаване на нова структура, уронвайки престижа на дългогодишни членове и ръководители на партията.

В следствие на действие и бездействие се стигна до частично разрушаване на Организацията в Сливенска област, имаше и преки намеси на бащата на Каракачанов – обявения отдавна за агент на ДС бивш депутат във Великото народно събрание Дончо Каракачанов за кадруване в структурата. Търсени бяхме само по време на избори, за да обслужваме поредното прилепване към някого.

              НИЕ ОБВИНЯВАМЕ НИК НА ВМРО - БНД В:

              1. Нежелание и страх от обединение, принасяйки в жертва ВМРО-БНД.

              2. Клиентелизъм и сриване на доверието във ВМРО-БНД до 0.01%.

              3. Заличаване на десетилетния труд на местните организации и членове на ВМРО посветили живота си на каузата.

              4. Превръщането на ВМРО-БНД в частна фирма на Красимир Каракачанов /агент Иван/.

              5.Пренебрегване волята на местните организации с нееднократно назначаване за служебни ръководства на лица чужди на ВМРО.

              6. Провеждане на хаотична политика насочена против дясното пространство и неадекватно реагиране на политическата обстановка с резултат провал на изборите.

              7. Липса на кадрова политика и отстраняване на несъгласните с Красимир Каракачанов.

              8. Обезсилването на Организацията ВМРО, спирането на вестник Македония и превръщането на фондацията в личен източник за приходи.

              9. Целенасочено, системно и съзнателно водене на ВМРО-БНД към политически провал.

            10. Проваляне на приватизационния фонд Мизия – Тракия – Македония.

            11. Практическо заличаване на ръководни органи на ВМРО – БНД и ръководене на партията от чужди сили и субекти.

 

            ИМАЙКИ ПРЕДВИД ГОРЕИЗЛОЖЕНОТО, НИЕ ЗАЯВЯВАМЕ:

              1. Разграничаваме се политически от ръководството на ВМРО-БНД.

              2. Заявяваме,че името на последният безспорен водач на Организацията е Иван Михайлов и всички други внушения са светотатство от страна на една недостойна личност.

              3.Оставайки в душите и сърцата си членове на ВМРО, запазваме организационната си цялост като местни структури и ще продължим да работим за идеите на нашите деди. Твърдо сме решени да превърнем Вярата, Морала,  Родолюбието и Отговорността в наше знаме.

              4.Скъпи братя и сестри, призоваваме ви да последвате нашия пример. Само така ще спасим честа на ВМРО и няма да допуснем използуването ни в нечисти политически игри.

 

 ДОЛУ НЕЛЕГИТИМНОТО РЪКОВОДСТВО НА ВМРО-БНД!

 БОГ ЗАБАВЯ, НО ВМРО - НЕ!

 ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!

 

baraban.bg ©

Top Desktop version