На ход е ВМРО-НИЕ

baraban.bg

На ход е ВМРО-НИЕ

180px-Vmro_gerb    Сливенската организация на ВМРО-БНД напусна партията на Красимир Каракачанов и се вля в редиците на ВМРО- Национален идеал за единство /НИЕ/.

   „Партията е превърната в ООД и ние нямаме място там, каза координаторът на ВМРО в Сливен Георги Георгиев. - Не ние разцепихме ВМРО, въпреки обвиненията на лидера. Когато си лидер и си загубил, е редно да си подадеш оставката. Каракачанов нямаше доблестта да направи това дори на конгреса на ВМРО. Човекът, който провали идеята ВМРО, трябва да си отиде. ВМРО-БНД тотално се провали като политическа партия, заради непрестанните коалиции, в които влизаше. Търговията, която направи Каракачанов, беше в негова частна полза".

   В специална декларация сливенските войводи подробно обясняват мотивите си за напускане на организацията с лидер Красимир Каракачанов. Те са категорични, че ще продължат да отстояват националните интереси на България.

   Общинска организация на ВМРО-НИЕ бе учредена и в Елхово. В новата структура преминаха седемте местни организации със 102 члена, двамата общински съветници и тримата кмета на населени места, избрани с листата на ВМРО-БНД.

   Очаква се към новата организация да преминат и структурите на ВМРО в  Нова Загора и Ямбол.

baraban.bg ©

Top Desktop version