Община Сливен обяви подписката срещу кмета Лечков за незаконна

baraban.bg

Община Сливен обяви подписката срещу кмета Лечков за незаконна

Sliven

 

 

 

   В Сливен стартира подписката с искане за оставката на кмета Йордан Лечков и за снемане на политическото доверие от депутата Десислава Танева, за подготвянето на която „Дневник” извести. В кварталите на града са разположени над 10 маси, на които да се събират подписите, има организация и за селата на общината. Уведомление за разполагането на масите е изпратено до кмета Лечков, както и до кметовете на Нова Загора, Котел, Твърдица и Кермен, където подписката също ще върви, като събраните подписи ще са по сметката на Танева.

 

   Междувременно от пресцентъра на община Сливен съобщиха, че общинската администрация е изпратила писмо до петима от общинските съветници – организатори на подписката. С него те се уведомяват за липсата на правно основание, тъй като Законът за допитване до народа е отменен / ДВ бр.44 от 12.06.2009 г. Копие на писмото е изпратено до Областната дирекция на МВР.

  Предвидено е подписката да продължи до 14 април. Според организаторите, тя има чисто морален ефект. Ако бъдат събрани достатъчно подписи, ще се проведат и две протестни шествия – на 19 април и на 1 май.

baraban.bg ©

Top Desktop version