Национален ученически конкурс, посветен на 125 години от Съединението на България

baraban.bg

Национален ученически конкурс, посветен на 125 години от Съединението на България

saedinenie   Обявен е национален ученически конкурс за мултимедийни проекти, есе, разказ, стихотворение и рисунка, посветен на 125 години от Съединението на България. Организатори са Общобългарският комитет и Фондация „Васил Левски”, Историческият факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и Община Сливен, със съдействието на Министерство на образованието младежта и науката.

   Целта на конкурса е учащите да формират у себе си активно отношение към това крупно историческо събитие в новата история на България, осъществено със силите на българския народ, изиграло решаваща роля за по-нататъшното развитие на младата българска държава; да се формират умения за работа по проект – самостоятелно или в екип; да се използва примерът на дейците от Възраждането, участвали в Съединението и Сръбско-българската война за възпитанието на младите хора в дух на родолюбие и активна гражданска позиция.

   В конкурса могат да участват всички ученици от страната и чужбина, разпределени в две възрастови групи: V – VІІІ клас и ІХ – ХІІ клас.

    Награждаването ще бъде в Сливен, на официалния сайт на община Сливен ще намерите и регламента на конкурса: http://www.sliven.bg/index.csp

baraban.bg ©

Top Desktop version