Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Софийският подреден боклук – два погледа

 

bokluk

    Из прессъобщение от Министерския съвет: С решение на кабинета на общините Пловдив и Раковски се предоставят допълнителни бюджетни кредити в размер на общо 4 млн. лв. за финансиране на инфраструктурни обекти във връзка с приемането и обезвреждането на балирани отпадъци от Столична община.

   Около 2.86 млн. лв. се отпускат по бюджета на община Пловдив за 2010 г.  и близо 1.14 млн. лв. – на община Раковски. Средствата ще бъдат вложени за основен ремонт и реконструкции на детски градини и училища, проектиране и изграждане на пътни връзки на територията на гр. Пловдив, и за ремонт на общински път в гр. Раковски.

   С решение на Общински съвет – Пловдив от 08.10.2009 г. в регионалното депо за неопасни отпадъци в района на с. Цалапица са приети 100 000 тона балирани неопасни битови отпадъци, генерирани на територията на Столична община. 

 

   И Spartaka от http://koziroga.blogspot.com:

   Тоя Борисов за какъв се има? Преди му симпатизирах като личност, в която има някаква надежда за народа, но сега малко ми падна в очите, даже не малко ами много дори!
   Още докато беше кмет на Софията, имаше един много болен и наложителен проблем със софийския боклук, който така и не намираше решение. Къде ли не се опитваше да го пробутва този боклук кмета (тогава) и нищо не постигна. Именно тогава се подаде една сламка от Пловдив на софиянци и кмета веднага се хвана за нея, защото и без това нямаше и друг вариант. Предложихме си нашето сметище в с.Цалапица с условието,че ще ни се преведат една цифра милиони, така и след известно време се преведе наистина една малка част като начална вноска, но какво стана по-натам.....нищо! И стигаме до вчера,когато вече Славчо Атанасов(за непросветените-кмета на Пловдив) отива на крака да София да се моли, видиш ли ти, за нещо което ни принадлежи, остатъка от милионите по договор. И тук идва наглостта на сегашния премиер Бойко, който явно след дълги увещания, склонява да даде парите, които той е трябвало да преведе отдавна. Та за какво говоря, ето малко цитатчета на премиера-наглец: "Знам много повече поговорки от Славчо Атанасов"; "Славчо да не забравя, че стана кмет благодарение на ГЕРБ".

   Интересно, какво излиза от неговите думи, че явно са си разправяли поговорки, кой-кого ще надцака и оттам решенията (това в кръга на шегата). Но най-фрапантното и нагло изказване идва от 2-я цитат на Бойко. Излиза, че сякаш не стига,че е виновен, а и заплашва кмета на Пловдив, да си знае къде му е мястото и да не роптае срещу него и партията му!!! Първо което искам да кажа на "многоуважаемия" бивш кмет на софията и сегашен премиер е: Славчо е от ВМРО и няма общо с ГЕРБ и 2-ро: интересно ми е него и партията му кой ги е избрал да стигнат до тук, българския изстрадал народ, а и част от тоя народ сме и ние пловдивчани, лично аз гласувах за него!!!
   Така че, Бойко, свий си малко сармите и недей да лаеш срещу народа, защото както вчера те качихме на клона, така и утре ние пак можем да те свалим!!!
Мразя такава наглост и не толерирам такива индивиди и по принцип в живота!!!

baraban.bg ©

Top Desktop version