Информация от другата страна

baraban.bg

Информация от другата страна

Sinite_kamuni   След посещението на министър Цветанов в Сливен, за втори път получихме писмо, подписано от група социалисти, което публикуваме, тъй като ни се струва показателно за процесите, които текат в основната опозиционна партия в Сливен и страната. В писмото се потвърждават думи на министъра, казани по повод сливенския, придобил национална известност „воден” скандал между кмета Йордан Лечков и общински съветници, които думи по-късно един от тях, Радостин Русев, отрече. Ето какво пишат групата "социалисти – марксисти”:

   Във връзка с разкритията на министър Цветан Цветанов на 22.07. 2010 г. в Сливен, че Иван Костов е адвокатствал и съдействал на Радостин Русев – Радото пред различни институции в София, имаме информация, че лично Иван Славов /бивш кмет и депутат от БСП/ се е обърнал за подкрепа към Иван Костов, чрез Димитър Сяров – главен юрист на инспектората по образование и областен координатор на ДСБ. Всички сливналии помнят, че кандидат – кметските кампании на Иван Славов през 2001 и 2003 г. бяха финансирани от Радото, за което Иван Славов като кмет на община Сливен подари на Радото мерата на с. Крушаре и сега селото няма общинско пасище. Топлата връзка между Иван Славов и Радото продължи и след като Иван Славов стана депутат в 40 – то НС . Не случайно беше единствения депутат от левицата присъствал на рождения ден на Радото през 2009 г. Изумяващото от всичко, което се случва, е че както Иван Славов, така и Мартин Славов, се надпреварват да спечелят благоволението на Радото и да го наложат като неоспорим кандидат за кмет от листата на БСП. Знае се, че Радото щедро се отблагодарява за предоставените услуги и всяка услуга си има цена. Залогът е голям и всеки иска да вземе парче от общинската торта.     

 

   В заключение даваме тълкувание на абвеатурата на новата политическа формация появила се на местния политически хоризонт – ГЕРБ.

Г – Ганка Василева

Е – Елена Попова

Р – Радостин Русев– Радото

Б – БСП – Славови

 

 От група социалисти – марксисти

baraban.bg ©

Top Desktop version