Честита 2012-та!

baraban.bg

Честита 2012-та!

2012_godina

 

   От нас зависи накъде ще се завърти зара - ако искаме пророчеството на маите да се сбъдне, можем да го направим. Ако искаме да се изтеглим за косата - можем.

   Наскоро един от ентусиастите на прехода ми разказваше, как на него му разказвал ... някой си правоверен комунист, кой знае защо попаднал в Сибир - но това в случая няма значение. Има значение как концлагеристите преминавали през леда на големите сибирски реки - ръка под ръка, жива верига, ветрилообразно извита. За да могат да те изтеглят, ако някъде ледът поддаде. Така той си представял ролята на Европейския съюз и ние като брънка в него. Сега проумял, че е важно какво правим сами за себе си.

   Тези от Европейския съюз са работили за благоденствието си 200 години по-дълго, нищо че държавата ни била по-стара. И май са работили по-упорито от нас. Затова не им завиждайте и не искайте да се отнасят с нас като един от тях. Не сме ничии храненици. Ръждива брънка в съюза си никой не иска. Първо трябва да станем едно цяло вътре (ама и с циганите барабар) и тогава да ни приемат като пълноправно звено от веригата. Имаме сто години да го направим. И по-добре е да почнем от 2012.

Честита Нова година! 

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version