Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

   Гражданско сдружение „СИЛА"

goriva 

Очаква се 27 града в България днес да протестират срещу цените на горивата, на фона на ниския стандарт на живот. Това е поредният протест, организиран от Гражданско сдружение „СИЛА". Масовата проява ще започне от 15 часа. Организацията отново е чрез социална мрежа в интернет. Сред исканията са гласуването на мораториум на цените на горивата, като се замразят цената както на едро, така и на дребно, докато Комисията за защита на конкуренцията не се произнесе дали има или няма монопол на пазара с горивата. Има искане и за намаляване на митата на акцизите, съобразени със стандарта на живот, което го имаше и при миналогодишните протести. Иска се също да има граничен контрол и да се знае коя фирма какво внася и какво е качеството на внесеното гориво.

"Ние от ГС"СИЛА" ще отправим искания към правителството да се съобрази със стандарта ни на живот и да спре безумното вече покачване на цените на горивата! Ако те не реагират адекватно, започваме подготовка за масови протести в цялата страна!", заявяват от „Сила" в страницата си във Фейсбук „НЕ! на безумните цени на горивата".

В столицата протестът ще е пред храм-паметника „Александър Невски”.

Във Велико Търново сборен пункт е паркингът на "Практикер". Шествието от недоволни ще пристигне пред сградата на Общината в 16 ч.

 В Сливен протестиращите ще се съберат на "Дамарски мост“.

Само в Бургас протестът започва в 16.00 часа, а хората са поканени да се съберат на площад ”Атанас Сиреков” пред сградата на общината.

baraban.bg ©

Top Desktop version