Добрата новина

baraban.bg

Добрата новина

Над 4 000 души почистваха доброволно в Ямбол

pochistvane_v_Yambol

 

Над 4000 ямболлии се включиха в петото издание на общоградското почистване, което община Ямбол организира всяка година. Акцентът в настоящата кампания бяха кварталите, с междублоковите пространства и териториите за обществено ползване.

Кметът Георги Славов даде начало на почистването в комплекс „Бенковски". Смесени организирани групи обхванаха всички големи ямболски квартали, с жилищни блокове. В групите участваха представители на община Ямбол и други администрации в града, военнослужещи, запасни офицери, културни дейци.

Училищата, детски ясли и градини, както и здравните заведения почистваха районите около сградите, в които работят.

Към организираните групи по места се присъединяваха граждани от районите, в които се работи. За улеснение на желаещите да се включат градът бе разделен на зони и функционираха 22 пункта за раздаване на чували и ръкавици.

Освен почистване жителите на кварталите се погрижиха за градинки, зелени площи, дървета. Петър Панков дари и лично засади 200 рози в централната ямболска градинка.

Солидна подкрепа за поредна година оказа ямболският бизнес. Близо 30 тежки машини предоставиха ямболските фирми, като техниката бе насочена към ликвидиране на микросметища по периферията на Ямбол. Извозени бяха тонове отпадъци от няколко особено замърсени зони - северно и източно от хълма „Боровец", по протежение на пътя за „Ормана", южно от животинския пазар в кв. „Каргон".

Общоградското пролетно почистване е естествено допълнение към усилията на общината да поддържа града чист и приветлив. В момента върви кампания по ликвидиране на над 100 микросметища в рамките на града. От 9 април стартира невиждано от десетилетия почистване на зоните по бреговете на река Тунджа. За целта общината ще използва ресурса на известните като 14 дневки. Близо 600 души ще се включат в предварително разделените на зони участъци по реката. Големи участъци от самото корито пък предстои да бъдат почистени по проект на община Ямбол над 700 000 лева.

baraban.bg ©

Top Desktop version