Поредната първа копка вещае по-евтина вода, може би?

baraban.bg

Поредната първа копка вещае по-евтина вода, може би?

purva_kopka

 

 

 

 

 

 

   Първа копка по водния цикъл на Сливен бе направена днес – трета по ред. На паркинга до Областната болница, както си му е редът, кирките удариха отговорни за проекта хора. Този път сливенци са по-скептични, защото първи копки – включително по този проект – вече са виждали. Ще им се да го видят изпълнен и нещо повече – да видят реални ползи от него (освен разкопани улици).  

   Общата стойност на проекта е близо 64 млн. лв., като финансовата помощ по Оперативна програма „Околна среда" е към 59 млн. лв. Строителството ще извършва дружество „Хидропартньори", а строителния надзор –обединение „Свеко-строй". Според проекта, ще се изградят 10 км канализация там, където досега не е имало, други 18 км канал, плюс 20 км водопровод, ще се реконструират. Основните цели са значително намаляване на замърсяването с фекални и подпочвени води, намаляване на загубите по водопреносната мрежа с близо 13 процента. Това вероятно означава, че ако не за намаляване, то поне за увеличаване цената на водата, скоро няма да се говори.

   Крайният срок за реализацията на проекта е 31 декември 2014 година. Ще се копае по булевардите „Хаджи Димитър", „Христо Ботев", „Стефан Караджа" и „6-ти септември", по-големите улици в кварталите „Клуцохор" и „Комлука", както и централна градска част.

baraban.bg ©

Top Desktop version