Национално изложение по животновъдство Сливен`2018

baraban.bg

Национално изложение по животновъдство Сливен`2018

   „Твърдо сме решени да прекратим практиката с влагането на растителни мазнини в млечните продукти“. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на откриването на Националното изложение по животновъдство в Сливен. 

   В началото на седмицата Министерството на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане промяна в наредба, която забранява в едно и също млекопреработвателно предприятие да се преработват мляко и растителни мазнини. В документа се посочва, че фирмите трябва да изберат да работят само истински млечни продукти с мляко или имитиращи, с растителни мазнини. Допълнително специализирано звено към министерството ще извършва проверки.  

   На изложението край Сливен са представени над 700 елитни животни под селекционен контрол, които показват постиженията на генетиката и развъдната дейност. Говедовъдството е представено със 117 животни от млечни породи, 10 бика от различни породи, с групи животни от месодайни и автохтонни породи. Биволовъдството представя 20 животни от породата Българска мурра, коневъдството – 16 животни от 8 породи. Овцевъдството е представено с над 300 животни от 32 породи, а козевъдството –  с животни от 7 породи.

   Утре от 10 ч. ще се състои аукцион на разплодни животни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version