Кой кого окрал ще се изяснява, завод „Динамо” го няма

baraban.bg

Кой кого окрал ще се изяснява, завод „Динамо” го няма

DinamoВъв връзка с информация, подготвена от агенция за PR и реклама „Имидж Едвъртайзинг" и разпратена до медиите за източване на „Динамо" АД от бившия изпълнителен директор Атанас Христозов, той самият е изпратил писмо, опровергаващо изнесените данни. БАРАБАН публикува информация за изнесеното от агенцията - http://baraban.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=182:bivsh-direktor-na-zavod-dinamo-ograbva-sadruzhnitzite-si-starozagorskiyat-okrazhen-sad-pomaga&catid=40:institutzii&Itemid=61. Ето сега и част от писмото на Атанас Христозов.

„Целта на режисираните публикации е единствено и само да се упражни натиск, като се отклони вниманието на общественото мнение и медиите от същинските нарушения и злоупотреби, каквито се извършват от сегашното ръководство на „Динамо"АД в лицето на Димитър Колев, Тони Алексиев и Георги Стоянов. Основания за прокурорска проверка в ДИНАМО АД има, но на горепосочените лица, за което е сезирана Окръжна прокуратура гр. Сливен. Наличието на много заведени дела от ЕЛДИКС ООД срещу ДИНАМО АД не е повод за гордост за сегашното ръководство на ДИНАМО АД, тъй като предявяването на съдебни искове е единственият законен начин за защита. Заведените дела са за грубо нарушаване на законните права на акционера ЕЛДИКС ООД - 49 % от другия акционер БАРТ-99 ООД.

За хората, не познаващи хронологията на събитията, остава внушението, че с „придобитите средства от злоупотреби" съм закупил акциите на ДИНАМО АД, което е поредната лъжа съчинена в изблик на безпомощност. Като физическо лице, лично аз никога не съм притежавал акции на ДИНАМО АД . Силно изопачените „факти" целят да прикрият същността на проблема, а именно незаконното отстраняване на ЕЛДИКС ООД и финансовата му дестабилизация.

От създаването на ДИНАМО АД през 2003 г. до 18.06.2008 г. съм бил член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. В този период от време, другите двама членове на съвета на директорите на дружеството винаги са били представители на мажоритарния акционер БАРТ-99 ООД. По изрично настояване за одитор на акционерното дружеството е избран и назначен, личният одитор на акционера БАРТ-99 ООД. Всички отчети за това време са заверявани, без никакви резерви и забележки.”

   В писмото си Атанас Христозов припомня, че в периода на неговото управление предприятието е белязало ръст между 30% и 70% всяка година. Износът е бил 85-90% от общата продукция, а работниците и служителите са над 470 души. Днес в халетата няма никакви машини и съоръжения, няма и нито един работник.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version