„Язаки“ стъпва в Сливен

baraban.bg

„Язаки“ стъпва в Сливен

Qzaki   В Сливен вече набират работници за новия завод на "Язаки България". Част от оборудването е доставено, информираха от общинската фирма за охрана, чиито представители приемат заявленията на кандидатите на портала.  Кметът на общината Кольо Милев съобщи, че до края на месец юни заводът ще заработи. В това го уверил управителя на "Язаки България" Макс Ланг.

   През 2006 г. "Язаки България" започна дейността си в Ямбол, след като не успя да се разбере с общинското ръководство на Сливен, където имаше желание да се позиционира. Причината да избере Ямбол е и близостта му до Сливен, където все още има много кадри за електротехническата промишленост, каза тогава изпълнителният директор Уве Георг Абрахам. Около 350 работници и специалисти всеки ден пътуват до завода в Ямбол. Сега ръководството на компанията се е отказало от инвестиционните си намерения в Северна България и е купило от „Миролио“ халето на стар текстилен цех, който е обновен. На първо време ангажираните в Сливенския завод ще са 500 души, през следващата година се очаква да се увеличат до 1 200 – 1 500, каза сливенския кмет. Ще се произвеждат кабелни комплекти за автомобилите "Форд Транзит". Кольо Милев допълни, че предстои негова среща и с братята – собственици на японската компания, за които производството на електрооборудване е фамилен бизнес, започнат още от дядо им.

Yazaki Corporation е със значително глобално присъствие на световния пазар със своите 175 центъра за развитие, производство и продажби разположени на територията на 50 страни. В компанията работят повече около 200 000 служители. "Язаки" притежава 35 % дял от автомобилния международен пазар за производство на кабелно оборудване. Част от продуктите на фирмата са кабелни инсталации, климатици, различни продукти свързани с екологията, както и други компоненти и оборудване за автомобили.

В момента в "Язаки България" работят 3400 човека.

baraban.bg ©

Top Desktop version