Патриарх Неофит в Сливен

baraban.bg

Патриарх Неофит в Сливен

   Канцеларията на Сливенска митрополия известява на православните християни, че утре, 4 ноември - денят, в който светата Православна Църква чества паметта на преподобни Иоаникий Велики, духовен покровител на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, в гр. Сливен ще се проведе скромно църковно тържество. Освен имен ден, митрополит Иоаникий ще чества 75-годишен юбилей и 35 години от избирането му за Сливенски митрополит.

   По този повод в Сливен ще пристигне Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, придружен от членовете на Св. Синод на Българската православна църква.

Програмата предвижда:

8. 30 ч. – литийно шествие от сградата на Сливенската Митрополия, през площад ” Хаджи Димитър”, до катедралния храм „Св. Димитър”, предвождано от Негово Светейшество Патриарх Неофит.

9. 00 ч. – начало на празничната св. Литургия, която ще отслужи Патриарх Неофит в съслужение с Архиереите на Българската православна църква.

11. 00 ч. – в храм „Св. Димитър” благодарствен молебен за здраве и дълголетие на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

   Каним православните християни от гр. Сливен и Сливенската епархия да вземат молитвено участие в празничната св. Литургия и да получат благословение от Негово Светейшество Патриарх Неофит за здраве и благоденствие. 

baraban.bg ©

Top Desktop version