Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Ленард Коен

 

След смъртта на поета, текстописеца, певеца - и не на последно място (но най-малко известно сякаш за масовата публика) писателят Ленард Коен - светът вече няма да е същият.

Визионерът, който предсказа с текстовете си бъдещето и написа, че "нещата ще се разпилеят във всички посоки и няма да остане нищо, което да може да се измери", който предсказа че "старият код на Запада ще бъде строшен", че "вашият личен живот ще бъде взривен", "че ще има призраци и огньове по пътя - а белият човек ще танцува" - вече не е сред нас.

Светът на музиката оплаква загубата на барда, когото сравняват по влияние, а някои дори смятат за по-велик, от Боб Дилън. Иронично, много от текстовете, които Коен остави, са подходящи за моментите на траур и различни звезди направиха аналогия с някои от най-запомнящите се негови стихове, като добавиха и свои думи.

 

Актьорът Ръсел Кроу написа в Twitter: "Любими Ленард Коен, благодаря за тихите нощи, за размислите, за перспективата, за ироничната усмивка и за истината...

Актрисата Мия Фароу сподели цитат от Коен: "Готов съм да умра, надявам се да не е много неприятно..."

Певицата Дженифър Хъдсън благодари на Коен за създаването на една от нейните любими песни за изпълнение Hallelujah.

Джъстин Тимбърлейк написа за Коен: "Дух и душа, които нямат сравнение"

В обръщението си канадският премиер напомни за всички ордени и титли, с които беше удостоен певецът през годините и накрая заключи:

"Ленард, няма поезия и музика на друг артист, която да звучи или да се усеща като твоята. Ще ни липсваш“.

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version