Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Блогът на Йордан Матеев

BBhttp://iordanmateev.blogspot.com/2010/05/7.html

 

Защо Бойко Борисов е опасен за икономиката?

 

 

Непоследователен.
   Ще вдигам данъците, няма да ги вдигам, но може и да ги вдигна. Няма да има дефицит, ще има дефицит. Прекратявам руските енергийни проекти, всъщност ще ги преразгледам, абе може и да ги направим, ама при определени условия, но може и при други условия. Няма да уволнявам външния министър, ще го уволнявам. Ще правя пенсионна реформа, няма да я правя, ще я отложа, не, последно, ще я правя... Как така съм непоследователен? Аз от последователност без приятели останах. По празници седя сам като куче. Лукойл, Корпоративна търговска банка, СИбанк... всичко е наследено от Станишев и Доган. За какви ценности ми говорите? Като сте толкова големи интелектуалци къде бяхте когато мафията превземаше държавата. На мен ми е най-лесно да си вдигна краката на бюрото, да си рупам череши и да философствам. Ама някой трябва да затвори престъпниците, да построи пътища, детски градини.

Гаси пожари вместо да премахне причините, които ги предизвикват.
   Е вие какво очаквате при всичките тия безобразия, които предишните правителства са правили в продължение на 20 години? Да ги оправя за една година? Тия реформи те са ги бавили с години. Верно, че съм номер едно, но не съм господ, дайте ми поне две години. Какво, бил съм страхлив да реформирам? А те като са такива реформатори защо не направиха те реформите, и защо мене ме избраха, а не тях? Цветанов, я им направи една операция "Икономистите", че ми писна да се разправям с тия. Не виждат ли каква жертва правя? Управлявам обран бостан. Искам това да ми признаят и да ме оставят две години на мира. За всичко до тогава е виновна тройната коалиция. И предишните правителства.

 

Не прави анализ на ползите и разходите когато взема решения.
   Кажете сега защо искате това? Ми прави сте, имате моята подкрепа. Я от пресцентъра викнете журналистите да им обясним нещата. Ето, свършихме работата. А вие сега какво и защо искате? А, ми ние вчера решихме обратното. Те са скрили истината. Вече разбирам как стоят нещата. Ало, пресцентъра, викайте пак журналистите. Ей, писна ми да върша цялата работата в тая държава. Всеки при мене идва и няма един да не съм му решил проблема.

Плаши чуждестранните инвеститори.
   Трайков, я ми обясни какъв е тоя аутсорсинг, че тая дума още не съм я учил. И, въобще, какво става с тока? Ми това са колонизатори, които си правят каквото си искат с народа бе. Сега ще го обясня това на хората, че иначе ще излезе, че аз съм виновен за цените на тока. Цветанов, я им прати службите да ги дисциплинират и респектират. Ние се чудим как да вържем бюджета, а те тръгнали да инвестират в аутсорсинг вместо да ми плащат дивиденти. България става недобро място за такива. Ако не плащат им разваляме приватизационните договори и ги аутсорсваме там откъдето са дошли.

Страхува се да казва не.
   Ако бях жена щях само бременен да си ходя. Ама как да откажа пари на тютюнопроизводителите например? А Дянков само ме стресира с тоя бюджет. Аз строя пътища, детски градини, спортни зали, музеи, а той ми говори за някакви дефицити. А тия измислени експерти дето само ме ядат по медиите... Още днес ще пратя ДАНС да ги види какво правят. Друго си е президент, управлява армията и службите и не му се налага да казва не, точно като за мене. Ох, дано устискам до изборите. Дянков, няма не, като си толкова добър икономист, вземи да намериш пари. Данъци ли ще вдигаш, дългове ли ще трупаш, резерва ли ще харчиш, твоя работа. Не е човеколюбиво да оставим хората да умрат. Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди. Жал ми е да посегна с големия сатър да изрежа всичко, което трябва да се изреже.

Слаб мениджър, който унижава подчинените си.
   Забранявам да говорите за президента. Само аз имам това право. Няма да използвате и думичката ще. Дянков, обещах му вече на Атанасов. Никой не те е карал да казваш по медиите, че няма да има ченгета в борда на "Информационно обслужване". Що за законодатели сте да махате данъчните привилегии за жилища за млади хора? Какво? Народа ви е избрал? Ако не бях аз още щяхте да сте сред народа. Димитров, още един такъв гаф и си заминаваш. Не може всеки да говори за каквото му скимне. Дянков, я бегай да се извиниш на президента за глупостите, дето си говорил по телевизията. Игнатов, абе какви са тия реформи срещу науката? Ей, не можете без мене, се аз ви върша работата. Финансовият министър отказва пари? Сега ще му свия сърмите и ще ги намери. Цветанов ми е любимец, помияр е, ама ме слуша, щото аз съм го взел от улицата и съм го направил човек.

baraban.bg ©

Top Desktop version