Как Йордан Лечков отговаря на опонентите си

baraban.bg

Как Йордан Лечков отговаря на опонентите си

   Ето как кметът на Сливен Йордан Лечков отговаря на опонентите си, обвиняващи го за окаяното състояние на града – и не само на улиците му. Материалът е подготвен и разпространен от пиар-служителя на общината.

 LECHKOV_7

   Базата на стадион „Хаджи Димитър” е перлата в новата история на Сливен, заяви кметът Йордан Лечков. Стадионът се прави по всички изисквания на УЕФА. По световен стандарт се изграждат още хотелът, пистите и тенис-кортовете. В града има зали за джудо, гимнастика, баскетбол, лека атлетика. В бъдещите планове са заложени да се изградят и секторите за плажния футбол и плажния волейбол, с изкуствените игрища. „Когато всичко е готово, Сливен може да се гордее, че има най-хубавата спортна база, която ще струва стотици милиони. Това е сто процента, изцяло публична общинска собственост. Тя не подлежи на продаване или преотдаване. Лечков не го прави за себе си. Това е придобивка за всички граждани на Сливен. Базата е перлата в новата история на Сливен. Ако един ден гражданите на Сливен решат да продават стадиона, това ще бъде грешка.”, каза кметът на общината.

Той допълни, че комплексът се изгражда с пари от кредити, изтеглени от  фирма „ММ-9”, която е водеща в концесията на стадиона. Когато базата започва да работи, приходите продължават да се реинвестират. Концесията е за период от 30 години. През първите пет години се извършват строителни дейности, а в останалите 25 ангажимент на концесионера е да поддържа и разработи дейността. „Нормално е, когато се говори за инвестиция, човек да очаква да му се върнат парите, но и да се връщат, пак се насочват към спорта”, каза Лечков. За него водеща е политиката към подрастващото поколение. „Общинският съвет след като гласува отпускане на средства, сме помагали на футболния клуб. Не на мъжкия отбор, а на подрастващите. Ние сме едни от малките клубове, в които всичко се купува – чорапи, анцузи, топки, врати, абсолютно всичко… И с тениса е по същият начин - насочеността е към подрастващото поколение и се радвам, че вече имаме шампиони от 12 до 18 години.”, посочи градоначалникът. Той изрази задоволство, че малко градове могат да се похвалят с подобна придобивка като спортната база в Сливен. „Радвам се, че сме влезли в „А” група. Сега имаме отбор в „А” група, тенис-база, най-хубавата писта и най-хубавите зали за спорт. Минаха 5 години, има още 25. Да сме живи и здрави, допълнително ще се решават нещата”, коментира кметът. Концесионерът внася месечно около 3 000 лева на общината. Според Лечков обаче е по-важна голямата инвестиция – целият комплекс: „Това струва много пари и много труд. Даже много лесно е да се направи нещо, по-трудно е да се разработи и да се поддържа. Минимум 5 000 дръвчета съм залесил с мои средства и повече от половината са счупени”.

Одобрен проект „Градска среда” предвижда облагородяването на целия парк „Юнак” – залесяване, осветление, озеленяване… „ Дано успеем да го опазим, защото много лампи вече са счупени. Това е проект, който е одобрен. Чакаме само ВАС да се произнесе и можем да започваме да го работим. Тогава ще се направят и пътищата, ще стане още по-осветено. Това е за Сливен, не за Лечков. Не виждам нещо, от което би трябвало да се срамувам. Напротив! Не само тази придобивка, а и други неща ще бъдат направени. Това е придобивка за децата ни. Радвам се, когато идват на стадиона граждани и гости на града и адмирират за всичко, което е направено”. Кметът припомни, че е имало недоволство при разкопаването на кварталите „Дружба” и „Сини камъни”. Там обаче са извършени сериозни дейности : „В България няма квартали като тях, в които да има подменена водопреносна мрежа, улично и алейно осветление, газификация... Догодина, живот и здраве, ще направим и бордюрите, тротоарите и озеленяването. Говорим за два големи квартала. Направили сме по-голямата част от града, което е най-трудно и колеги-кметове са ми казвали – „никой не смееше да го прави, само ти беше толкова луд, че се хвана”. При копаенето има недоволство, но това е само подобряването на качеството на живот. Съжалявам за това, което се случи, но то е заради недобросъвестен изпълнител”.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version