Програмата на Община Сливен за Коледа и Нова година

baraban.bg

Програмата на Община Сливен за Коледа и Нова година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Тази вечер, 6 декември, от 17.30 ч. пред сградата на Общината ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Специални гости са група „Петте сезона“ – Бургас, създадена и работеща с големия български композитор Стефан Диомов. В проявата ще участват Иван Едрев, децата от Школа „Ритъм“ при Военния клуб в Сливен с вокален педагог Елена Пеева и децата от Вокално студио „Усмивка“ с вокален педагог Мария Желева. Гостите на тържеството ще могат да се насладят и на празнични фойерверки.

   На 13 декември от 18.00 ч. в зала „Сливен“ ще се състои коледен балетен спектакъл „Чудесата на Коледа“, с участието на възпитаниците на балетна школа „Адажио“ при Народно читалище „Зора – 1860“, с ръководител Наталия Хаджикостова и възпитаниците на балетна школа „Па де Кре“ – Стара Загора, с ръководител Кремена Костова. Спектакълът следва нишката за истинските неща в живота през погледа на децата и ще бъде прекрасен подарък за малките и големи приятели на изкуството в навечерието на светлите християнски празници. Входът е свободен.

   Традиционният концерт на децата от детските градини в Сливен ще се проведе на 18 декември от 10.30 часа в зала „Сливен“. В концерта ще вземат участие децата от всички детски градини в града, които са подготвили богата програма по повод предстоящите празници. Водещи на събитието ще са младите поп изпълнители от Сливен Добромира Стоянова и Иван Едрев.

   На 18 декември е и Коледният концерт на Симфоничен оркестър –Сливен. Той ще е от 17.30 часа в зала „Сливен“. Солисти на концерта ще бъдат сопраното Станислава Момекова и тенорът Георги Султанов. Диригент е маестро Димитър Караминков.
   Същата вечер от 19.00 часа в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ ще се проведе юбилеен концерт по повод 60 години от създаването на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. Входът е с билети, които се продават на касата на зала „Сливен“.

   На 25 декември, традиционно около коледната елха ще се проведе коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ с ръководители Станка Иванова и Иван Добрев.

   На 26 декември в 10.00 часа в с. Мечакрево ще се проведе Регионалният фолклорен събор „Зимни празници в Мечкарево“.

   В навечерието на Новата 2020 година, на 31 декември от 23.30 часа на пл. „Цар Освободител“, Община Сливен кани всички граждани и гости на града заедно да посрещнат настъпващата година с песните на Деян Митев и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен.

   За целия период на празниците са организирани и множество събития за най-малките. Работи и ледената пързалка в градската градина.

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version