53 точки са в дневния ред на утрешното заседание на Сливенския общински съвет

baraban.bg

53 точки са в дневния ред на утрешното заседание на Сливенския общински съвет

  Дневният ред на утрешната сесия на Общински съвет в Сливен ще включи 5 допълнителни точки, които се прибавят къв обявените предварително 48. Това стана ясно на днешната първа пресконференция на новото ръководството на местния парламент.  Сред допълнителните предложения са приемането на Правилника за организация  и дейността на общинския съвет, постоянните му комисии и взаимодействието му с общинската администрация, както и Проектза изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги. Председателят на Общинския съвет Димитър Митев  и председателката на Постоянната комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие Юлия Гавазова уточниха, че таксата за битови отпадъци ще бъде увеличена само за нежилищните имоти. Друга допълнителна точка касае крайния ликвидационен баланс и доклад на Кожно-венерическия диспансер. Участието на Община Сливен в Сдружение с нестопанска цел Югоизточен регионален иновационен център по биомехатроника също ще бъде включено като допълнително предложение.

 

   Сред акцентите на утрешното заседание са План-сметката за дейностите, свързани с битовите отпадъци, както и кандидатстването на Общината с проект, касаещ  развитието на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура. Осъществяването на този проект ще позволи реставрирането на къщите-музеи на Хаджи Димитър, Добри Чинтулов и на Сливенския бит. В тази връзка Димитър Митев коментира, че сред точките в дневния ред е и предложението за поемане на дългосрочен общински дълг за ремонт на въжената линия към Карандила, свързан с  финансирането на споменатия проект.

   Общинските съветници ще гласуват промяната на общинския бюджет. Сред точките в дневния ред са и даването на съгласие Община Сливен да кандидатства по Проект „Красива България“ за ремонт на част от сградите на Общината и Регионална библиотека „Сава Доброплодни“.

   На сесията утре ще бъдат определени и възнагражденията на кмета на община Сливен и общинските съветници.

baraban.bg ©

Top Desktop version