Българите в Украйна благодарят на правителството

baraban.bg

Българите в Украйна благодарят на правителството

   Правителството получи благодарност от българската общност в Одеска област, Украйна, разгласиха от правителствения пресцентър. Благодарността е за подкрепата в борбата с разпространението на свински грип. В писмо до министър-председателя Бойко Борисов, председателят на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе, изказва благодарност за помощта, която е оказана на регионите с компактно българско население в Украйна, силно засегнати от опасния вирус.

   Ръководството на Одеска област, на районните болници, представителите на българската общност, високо оценяват получената медицинска апаратура, препарати и антибиотици, които са разпределени на пет болници в районите Измаил, Измаилски, Болградски, Арцизки и Тарутински. В периода от 10 до 15 ноември екип медици от Военномедицинска академия, ръководени от полк. доц. Асен Петков, са се срещнали с лекарските колективи по места и са оказали практическа помощ на украинските си колеги.

   „С този висок жест правителството на България показва своето съчувствие и загриженост към българската диаспора в Украйна, а също приятелските отношения между нашите две страни”, се казва в писмото на Киссе до министър-председателя.

   Правителството предостави на българската общност в Украйна модерно медицинско оборудване, предпазни средства, медикаменти, лекарства и книги на обща стойност над 300 хил. лв.  

baraban.bg ©

Top Desktop version