Община Сливен обяви процедурата за номинации за наградите „Добри Чинтулов“ и „Д-р Иван Селимински“

baraban.bg

Община Сливен обяви процедурата за номинации за наградите „Добри Чинтулов“ и „Д-р Иван Селимински“

   Община Сливен приема номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и за наградата „Д-р Иван Селимински” за 2022 г.

   Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени граждански и културни организации, от творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

   Наградата „Добри Чинтулов“ се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

   Наградата „Д-р Иван Селимински“ се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

   Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

   Предложения се приемат до 2 септември 2022 г. в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8 до 12 ч. и от 13 до 17 ч.

Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ на тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

baraban.bg ©

Top Desktop version