Боряна Пенчева заменя Ана Михайлова

baraban.bg

Боряна Пенчева заменя Ана Михайлова

 

photo_Boryana-Pencheva   Министър-председателят Бойко Борисов назначи Боряна Пенчева за заместник-министър на финансите, считано от 17 август т. г. Тя ще замени на поста Ана Михайлова и ще отговаря за ресорите външен дълг, отношения с международните финансови институции, средства от Европейския съюз и макроикономически анализи в Министерството на финансите. Ана Михайлова ще остане в МФ като съветник на министъра. 

   Промяната е продиктувана от нови приоритети в дейността на министерството.

   Боряна Пенчева e завършила УНСС, специалност „Международни икономически отношения” през 1981 г., а от 1988 г. е доктор по икономика в Института по световна икономика и международни отношения в Москва.

В периода 2002-2009 г. е заемала поста директор на дирекция „Управление на средствата от ЕС” в Министерството на финансите с отговорности по планиране, преговори, управление, координация и мониторинг на финансовата подкрепа за България от ЕС, Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, както и на двустранни програми с Гърция, Дания, Норвегия, Холандия, Гърция и др. Преди това е била изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на търговията към Министерството на икономиката и експерт и директор на Института по търговия към икономическото министерство.

   Владее английски и руски език. Ползва немски и испански език.

baraban.bg ©

Top Desktop version