Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена на 24 октомври

baraban.bg

Наградата „Сирак Скитник“ ще бъде връчена на 24 октомври

   Едно от основните събития в програмата за отбелязване на празника на Сливен, Димитровден, е откриването на Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен 2019“, на което ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник“. Изложбата ще бъде открита на 24 октомври от 17 ч. в изложбената зала „Сирак Скитник“, съобщават от пресцентъра на общината.

   Същия ден, от 16 ч.в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, почетният гражданин на Сливен проф. Иван Русев ще представи втори и трети том на сборника „Сливенци“ – издание на Сдружение „Мати Болгария“.

   Aкцент в програмата е и честването на 90 години от рождението на поетесата Станка Пенчева – носителка на наградата „Добри Чинтулов“. Творческата вечер „Станка Пенчева – сливенка докрай“, се организира от Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ и ще се състои на 23 октомври от 17 ч. в камерната зала на ДТ „Стефан Киров“.

   В програмата са включени и награждаванията на трите ученически конкурса, свързани с празника на града: на 22 октомври от 13 ч. в залата на Регионалното управление на образованието – Сливен, ще бъдат наградени участниците в конкурса за стихове и дигитална снимка „Аз обичам Сливен“, организиран от Младежкия дом и Младежкия общински съвет. Ден по-късно, на 23 октомври от 11 ч. в изложбена зала „Сирак Скитник“, ще бъдат наградени отличените деца – победители в 25-ото издание на конкурса за рисунка „Аз и моят град“, организиран от Община Сливен и Художествената галерия „Димитър Добрович“, а на 24 октомври от 18 ч. в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ своите награди ще получат участниците в конкурса за есе „Моят град – история, традиции, култура и образование“, организиран от Областната администрация, Регионалното управление на образованието и Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.

baraban.bg ©

Top Desktop version