За децата, които обичат да рисуват

baraban.bg

За децата, които обичат да рисуват

   До 20 август се удължава срокът за участие в регионалния конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“. В инициативата, организирана от Община Ямбол със съдействието и подкрепата на Община Сливен, могат да се включат деца и юноши от областите Ямбол и Сливен от 1 до 12 клас от общообразователни и профилирани училища или школи по изобразително изкуство на територията на двете области.

   Целите на конкурса са той да насърчава децата да открият своя талант и да развият своето творческо въображение, да насърчава развитието на вече открити таланти и да подпомага тяхното усъвършенстване, да подпомага цялостното развитие на деца и юноши в областта на изобразителното изкуство, като им предоставя форум за изява.

   Задължително условие за участие е творбите да представят любимото място в родния град на автора.

   Конкурсът се провежда в четири възрастови категории:

- I група – деца от 1, 2, 3 клас

- II група – деца от 4, 5, 6 клас

- III група – деца и юноши от 7, 8, 9 клас

- IV група – юноши от 10, 11, 12 клас 

   Инициативата е с конкурсен характер. Всички участници могат да участват с едно произведение на картон с размер 35/50 см в предпочитан от тях вид и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники. Общият награден фонд на конкурса е 4800 лв. Журито е в състав: представител на Дирекция „Култура, спорт, младежки дейности и връзки с обществеността“ при Община Ямбол, представител на Художествена галерия „Жорж Папазов“-Ямбол, представител на Дирекция „Образование, култура и връзка с обществеността“ при Община Сливен, представител на Художествена галерия „Димитър Добрович“-Сливен и преподавател/и по изобразително изкуство в среден и горен курс. Отличените автори ще получат парична премия поотделно за област Ямбол и за област Сливен, както следва:

- първо място – 300 лв.

- второ място – 200 лв.

- трето място – 100 лв.

   Желаещите да участват могат да оставят творбите си на пропуска на централния вход на Община Сливен.

   За град Ямбол, Културно-информационен център „Безистен“ ,

За Регионален конкурс за рисунка „Обичам моя роден град“

пл. „Освобождение“ №1

8600, Ямбол

В прикачения файл ще намерите статута на конкурса.

http://www.sliven.bg/

baraban.bg ©

Top Desktop version