Програма за отбелязването на 24 май в Сливен

baraban.bg

Програма за отбелязването на 24 май в Сливен

   Ето какви са празничните прояви организирани от Община Сливен за 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност:

На 23 май, понеделник, от 18 часа в зала „Сливен“ ще се състои тържествена вечер-концерт за връчване на наградата „Аргира Жечкова“, (тазгодишният носител е директорката на СУ „Димитър Рохов“ Наташа Иванова) с участието на Симфоничния оркестър – Сливен и Красимир Аврамов.

От 20 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концерт на един от най-талантливите български поп изпълнители – Миро.

За същата вечер от 21 часа са предвидени празнични илюминации.

На 24 май, вторник, от 11 часа ще се състои шествие на ученици от сливенските училища от Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където около 11,30 ч. ще се проведе тържествената церемония за празника.

От 12 часа, също на площад „Хаджи Димитър, ще бъде извършено награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената ще излязат музикантите от проекта „Музиката вместо улицата“, които преди дни свириха в един грандиозен класически концерт, организиран по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „Палас дьо Музик“.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 24 май ще бъде празничният концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.

baraban.bg ©

Top Desktop version