Среща на две изкуства – празник за повече от две сетива

baraban.bg

Среща на две изкуства – празник за повече от две сетива

 

   Събота вечер, с вкус на култура – всъщност и първото културно събитие за 2023 г. в Сливен. Оперната прима Татяна Шиварова и съпругът ѝ, Марцио Фуллин, пианист и диригент, споделиха изкуство със сливенски граждани.

    „Поводът за срещата е, че обичам града си“ – каза Татяна Шиварова, която при всеки удобен повод се връща в Сливен и го дарява с пленителния си глас. Тя припомни моменти от многоликия си творчески и житейски път – от началото с отдадения на учениците си диригент Методий Григоров, през обучението си в консерваторията и школата за млади оперни певци в Миланската скала, срещата си клавирния тогава педагог Марцио Фуллин и последвалия съвместен живот отдаден на музиката и кариерата на двамата – заедно и поотделно. Разказът бе илюстриран със записи от някои от най-драматичните роли, с които е известна примата и в които нейният драматичен сопран се откроява най-ярко.

   Заместник кметът Пепа Челикова връчи на маестра Шиварова поздравителен адрес от името на кмета на Община Сливен Стефан Радев. А срещата в зала „Май" няма да е последна, каза инициаторката за нея, художничката Диди Дойчинова. На дружеството на художниците е идеята за среща на две изкуства. Сред картините на сливенските майстори на четката, гражданите ще могат да се срещнат с още представители  на музикалното изкуство. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version