Сливен на гражданите

baraban.bg

Сливен на гражданите

Jordanka_Radancheva

 

   Това е новата рубрика на „Барабан“.

   Той така и беше замислен  - да е сайтът на гражданското общество.  Където всеки може да представи своята идея за това общество и своята кауза, с която да го постигне. Защото, както всички знаем, гражданско общество в Сливен няма. В България сега се заражда – плахо и несигурно, доколкото сред гмежа на организираните протести, се таят и наивниците-борци за справедливост и обществен просперитет.

   Сега времето, според нас, е като преди 24 години: благоприятно за зараждането на гражданско общество. Това е вторият му шанс. Инициативните (другата дума е Хитрите, но нека допуснем, че не всички го правят заради келепира) вече се възползват. Множат се граждански сдружения и обществени съвети, повечето с не толкова тайната мисия да се вредят сред настоящите партии и да поемат поне част от властта (и поне част от нейните облаги). Което не е исконно лошо, доколкото партиите също са част от гражданското общество, стига наистина да го изразяват.

   Тази рубрика предоставяме на претендиращите да изразяват гражданското общество в Сливен. Не на обявилите се за изразители, а на работещите за това градът да има бъдеще и приели за своя мисия запълването на една малка ниша от обгърналото ни празно, бедно и бездуховно пространство.

Йорданка Раданчева

редактор

baraban.bg ©

Top Desktop version