Ами направете го, вие сте овластените, а не сливенското сдружение

baraban.bg

Ами направете го, вие сте овластените, а не сливенското сдружение

political_powers_2011_bg   Общинската организация на ГЕРБ-Сливен се присъединява към искането на сливенско сдружение за повече прозрачност в работата на Общинския съвет.

   Съветниците от групата на ГЕРБ заявяваме, че прозрачността е задължителна, защото става въпрос за интересите на сливенските граждани, а не за политически и лични пристрастия.

   Нямаме какво да крием от хората. Работим в общинския съвет в полза на обществото и настояваме информацията от проведените заседания да бъде публично оповестявана в сайта на Общинския съвет. Категорично заставаме зад идеята да бъдат публикувани броя на присъствалите общински съветници и начина на гласуване на всеки един от нас по отделните предложения. По този начин сливенските граждани ще разберат как и за какво гласува всеки общински съветник и неговата позиция по важните за общината въпроси.

   ГЕРБ работи в посока за подобряване работата на Общинския съвет и припомняме, че в тази връзка групата ни направи предложение за промяна в Правилника за работа на Общинския съвет, което не бе прието на последната

сесия. Този факт води до съмнението, че останалите политически сили не желаят положителна промяна, а поставят прегради по отношение на реда, от чието въвеждане има нужда местния парламент. Сега могат да докажат обратното, като застанат зад идеята за пълна прозрачност и по-голяма информираност на гражданите за работата на Общинския съвет.

Общинските съветници от ГЕРБ-Сливен

   БАРАБАН: Припомняме на гражданите, че ГЕРБ все пак са най-голямата политическа група в сливенския общински съвет. Би било интересно да видим коя от останалите политически сили няма да подкрепи подобно искане.

baraban.bg ©

Top Desktop version