Създаде се Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк

baraban.bg

Създаде се Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк

 

 

 

 

 

 

 

    

 

   Инициативен комитет за набиране на средства за възстановяване на паметника на 6-ти артилерийски полк беше създаден днес. Първата среща се състоя при заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

   В Комитета влизат журналистите Гергана Христова /Сливен нюз/, която е сред инициаторите на идеята, Йорданка Раданчева – секретар на Обществен съвет за закрила на паметниците на културата в Сливен и Людмила Йоргова /Фокус/, Милена Чолакова, директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в община Сливен, Бисерка Василева – началник на РИО, Николай Сираков - директор на РИМ, полковник Любомир Вачев - командир на под.22 220, о.з. майор Светлана Георгиева, Александър Александров – бивш служител в областната администрация, Атанас Чолаков – ръководител на Военен клуб – Сливен, Дора Куршумова – Обществен дарителски фонд, Димитър Карапчански – потомък на участници във войните на България.

   Обсъдени бяха две възможности - за консервиране на паметника и търсене на трайно решение за цялостна реставрация и неговото възстановяване. Сред предложенията на Комитета е представителите на бизнеса, които имат договорни отношения с общината, да правят дарения в полза на местната общност, да се включат наследниците на участниците във войните на България и военно-патриотичните организации. Свои средства биха могли да дарят и предизборните щабове на политическите партии.

   На безплатната прожекция на автокино на 6 септември ще се поставят кутии за дарения от зрителите. Общинската администрация има предложение да се поставят дарителски кутии в търговските вериги, както и в залите на всяка публична проява.

   Следващата среща на Инициативния комитет е предвидена за началото на октомври. В нея ще вземе участие главният архитект на града, както и строителни и ландшафтни експерти.

Връзки с обществеността

Община Сливен

 

baraban.bg ©

Top Desktop version