Смениха контейнерите – и к`во?

baraban.bg

Смениха контейнерите – и к`во?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Та – какъв беше смисълът от смяната на контейнерите? Вярно, някои от старите сигурно са били пробити, други килнати на една страна, с изкривени или липсващи колелца. Но по-голямото мрънкане на нас, гражданите, е заради това, че те вечно стоят отворени, котки и рояци мухи са вътре, за по-едри и по-дребни гадинки, не знам. Даже обвиняваме циганите, че им били счупили и изкрали капаците.        Обаче новите контейнери също си зеят. Разликата е, че сега, на първо време, са малко по-лъскави.

   След като още преди три години началникът на отдел „Екология“ в общината Николай Бакърджиев информира, че започва поетапна подмяна на съдовете за битови отпадъци в Сливен, ето че дойде ред и на нашия квартал. И аз като бдителна гражданка, се ядосах на съкварталците, че на̀ – нови контейнери, а пък не им затварят капаците. Тръгнах собственоръчно да ги затварям. Минах по близките ми улици „Никола Фурнаджиев“, „Шандор Петьофи“, „Лев Толстой“, „Сава Филаретов“, „Пушкин“ и някои съседни. Хвана дръжката, дърпам, дърпам и уж не съм останала съвсем без сили, обаче – йок. На петнайсет нови лъскави контейнера, се затварят три лъскави капака.

   Гледам пак информацията, която ни поднасят от три години. И последната, от тази година, примерно: „Община Сливен, съвместно с ДЗЗД „Грийн Партнърс-БКС“ започна подмяна на всички контейнери за битови отпадъци на територията на град Сливен.“ Мислех, че фирмата по чистотата си е поела масрафа по смяната, но ето, че и общината била намесена. С какво и колко, не знам, и няма да се интересувам. По-важно за мен е някой да проконтролира цялата работа – примерно служителите на отдел „Екология“. Нека те да си дърпат капаците и да установят колко от тях не се затварят. И фирмата да вземе да смаже връзката между капака и контейнера ли, да направи рекламация на производителя ли, що ли – тяхна си работа. Ама някой пък възразява, че в общината никой не мърда, ако кметът лично не му е наредил – пазят се да не сбъркат нещо. Е, ако трябва пък, кметът да дърпа капаците...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version