Коледно-новогодишната програма в Сливен започва днес

baraban.bg

Коледно-новогодишната програма в Сливен започва днес

  Тази година ледената пързалка, с която за последните години сливенци свикнаха, е разположена до изложбената зала „Сирак Скитник“ и ще бъде открита днес, 2 декември, от 18 ч. А светлините на коледната елха ще грейнат на 6 декември, Никулден. В празничната вечер ще се включат NoteQuartet, вокално студио „Усмивка“ и артисти от Държавния куклен театър в Сливен.

   След двегодишна пауза, ще има Коледен концерт с участието на децата от детските градини от Сливен. Той е насрочен за 15 декември, от 10.30 ч. в зала „Сливен“. Пак там, същия ден, ще бъде представен „Лешникотрошачката“ – балет-феерия в две действия по музика на П. И. Чайковски. Изпълнява балетът при Държавна опера – Бургас. Началото е от 18.30 ч.

   Коледната програма продължава с хокеен двубой на ледената пързалка на 17 декември от 9 ч. На публиката ще бъдат демонстрирани и техники за хокей на лед. Пак на ледената пързалка, на 20 декември, ще бъде представен  урок по фигурно пързаляне за начинаещи и изпълнения на фигуристи от клуба по фигурно пързаляне – София.

   Церемонията по награждаване на топ спортистите, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2022 г., ще се състои на 22 декември в зала „Сливен“. Началото е от 18 ч.

   Денят на Рождество Христово, 25 декември, ще започне с празнична Света литургия от 9 ч. в катедралния храм „Свети Димитър“. Коледното веселие с участието на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, ще започне от 11.30 ч. на плошад „Цар Освободител“.

   Традиционните „Зимни празници в Мечкарево” ще се състоят на 26 декември от 10 ч.

   Последният ден на тази година ще събере жители и гости на града в общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. В него ще се включат рок-група „Конкурент“,  Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Деян Митев. То ще започне в 22.30 ч. на пл. „Цар Освободител“.

   Първият ден от новата 2023 г., Васильовден, ще започне с Василиева света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“. След това ще бъде отслужен Новогодишен молебен за здраве и добруване.

   Още събития от програмата може да намерите на следния линк: https://mun.sliven.bg/uploads/C8FB81657D1C9DF933E889779B3AA3E1

baraban.bg ©

Top Desktop version