Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Мечтата на премиера Бойко Борисов

   "По-рано днес след края на Четвъртата среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай всички участници се качихме на високоскоростния влак от Суджоу до Шанхай. Влакът достига скорост от 300 км/ч., а по време на пътуването ни бе сервиран традиционен китайски чай. Именно инфраструктурата е една от възможностите за публично-частно партньорство, което вчера министрите представиха пред китайски инвеститори“, написа във фейсбук страницата си българският премиер.

   „Премиерът Борисов изрази подкрепа за лансираната от президента Си Дзинпин инициатива за изграждане на нов път на коприната „Един пояс, един път”. Според него е добре да се търси синергията между тази инициатива, „16+1“ и новата платформа за свързаност ЕС-Китай“, пише в правителственото прессъобщение.

   „Бойко Борисов обсъжда в Китай скоростен влак Пекин-София“, побързаха да ни зарадват медиите. Междувременно цитираха и китайския идиом, който подхвърлил на Борисов кметът на Шанхай Ян Сюн: "Всичко е налице, с изключение на източния вятър."

baraban.bg ©

Top Desktop version